Loading...
Dearmouring 2020-10-25T15:48:17+01:00

De-armouring. Letterlijk vertaald ont-harnassen. Het woord zegt het al. De-armouring is het verwijderen van het emotionele en fysieke harnas dat we tijdens het leven verzamelen. Elke vorm van emotioneel trauma of een stressvolle situatie wordt opgeslagen in het lichaam als een verkramping. En heel vaak worden die verkrampingen niet losgelaten.

In principe doen yoga en de de-armouring hetzelfde: Je bevrijden van emotionele en soms ook fysieke pijn. Ze zijn een hele mooie aanvulling op elkaar, daarom ben ik ook yoga docent. Het grootste verschil is dat je bij yoga zelf het werk moet doen en bij een de-armouring help ik je lichaam om de pijn los te laten. De-armouring werkt ook veel effectiever en dieper. Ik raak de pijn aan en hij transformeert. Je voelt je meteen lichter en levendiger.

Tijdens het de-armouren werken we met het pijnlichaam. Het pijnlichaam is verspreid over het hele fysieke lichaam en bevat alle pijn en trauma die we sinds onze geboorte hebben opgebouwd. Het de-armouren transformeert het pijnlichaam en laat het genezen. Ik breng de pijn aan het licht en hou hem vast en nodig je uit ernaar toe te ademen en te bewegen totdat de energie oplost en verdwijnt, waarna je lichaam ontspant en integreert.

Mijn dearmouring techniek maakt gebruik van ademwerk, beweging en geluid. Deze drie vormen samen een krachtige formule om je lichaam te ontdoen van oude en nieuwe pijnen. Dit werkt op drie niveaus:

Fysiek

Je lichaam is een geheugen dat oude trauma’s vasthoudt in het weefsel. Grote trauma’s uit je kindertijd, maar ook subtiele kleine dingen uit het dagelijks leven. Het lichaam heeft de neiging om deze spanningen vast te houden als een verkramping. De vrije stroom van energie die door het lichaam stroomt raakt dan geblokkeerd. Dit belemmert ons om vol in het leven te staan.


Emotioneel

Het emotionele niveau is verbonden aan het pijnlichaam. Hierin bewaren we alle emotionele trauma’s, stress en burnout die we in ons leven hebben ervaren. Op emotioneel niveau kunnen er vele releases voorkomen tijdens een dearmouring.

Energie

Het energielichaam staat in verband met je levenskracht energie of kundalini. Een dearmouring zorgt ervoor dat je levensenergie beter gaat stromen. Hiermee verbeter je de relatie tot jezelf en seksualiteit, vergroot je je orgastisch potentieel en kun je de relatie met je partner aanzienlijk verbeteren.

We maken armour aan om onze pijn te bedekken, we verstevigen een emotioneel gat door middel van dit harnas. Een armour is dus een lek in liefde. Ergens in onze jeugd heeft ons zenuwstelsel een herinnering opgeslagen in het lichaam. Dit hoeft niet aan een gebeurtenis gekoppeld te zijn, wij denken in verhalen, maar dit is een bypass. Het is een lichamelijke reactie die opgeslagen zit in de diepere lagen van ons systeem. Tijdens een dearmouring spreken we het lichaam aan om terug naar die diepere lagen te gaan.

Ik veroorzaak tijdens een de-armouring sessie geen pijn bij mijn clienten, maar plaats mijn hand op een plek waar het al zeer doet. Dat is een groot verschil. Ik laat je door die pijn heen gaan om er vervolgens van verlost te zijn. Als er gebieden zijn in je leven waarvan het je niet lukt om ze te veranderen, bestaande patronen en lek in authenticiteit, dan kan dearmouring een hele mooie manier zijn om je leven te transformeren. Elk lichaam zou vroeg of laat verlost mogen zijn van pijn, kwaaltjes, opgebouwde energie en stijfheid, en dearmouring helpt je hierbij.

Prijzen

Sessie – 1,5 uur €150
Dearmouring – 2 uur €200