Visie & Veiligheid 2020-10-25T15:49:08+01:00

Tantra masseurs zijn de laatste tijd veel in opspraak geweest. Als je als bodyworker vanuit je hoofd werkt, als je geen veilige bedding creëert, als je niet afgestemd bent op de ontvanger, als je zijn of haar grenzen niet respecteert en als je eigenlijk aan het ‘halen’ bent in plaats van aan het geven, dan ben je niet goed bezig. In het beste geval gebeurt er dan gewoon niets bij de ontvanger. In het slechtste geval breng je nieuw trauma aan iemand toe. Geen goede zaak dus en van groot belang dat iemand in dit vakgebied zorgvuldig te werk gaat.

Zonder een gevoel van veiligheid kan een cliënt niet ontspannen en kan er ook geen heling plaatsvinden. Op ieder moment dient een cliënt het gevoel te hebben: het is oké hier, ik ben oké, jij bent oké en alles wat er gebeurt is oké. Daarom vind ik het belangrijk hier uit te leggen hoe ik ervoor zorg dat je je ten alle tijden veilig zult voelen en hoe ik een veilige bedding creëer. Ik zal ten alle tijden je grenzen respecteren en deze vooraf uitvoerig met je bespreken. Ik werk met het Wheel of Consent van Betty Martin, dit biedt een mooi kader om je grenzen te verkennen.

Ik wil graag dat mijn cliënten zich empowered voelen om hun eigen veiligheid te creëeren tijdens hun eerste stappen op het pad van lichaamswerk, en daar help ik ze graag bij. Het pad van tantra en lichaamswerk is een waanzinnig mooi pad om te bewandelen, maar hoe doe je dat als je trauma’s in je lichaam hebt en je eigen grenzen niet goed kent? De oplossing ligt niet in het vinden van een persoon die jou kan fixen in een sessie, de oplossing ligt bij jezelf. Zorg eerst dat je je veilig voelt bij jezelf. Ik kan je hierbij helpen door een safe space te creëeren waardoor jij je eigen veilige persoon kunt zijn.

Als je dit pad gaat bewandelen, zul je ook stappen moeten zetten. Begin met kleine stapjes. De eerste stap is om weer in contact te komen met je lichaam. Je lichaam bevat een hoop wijsheid en is een kompas bij alles wat je doet. We hebben geleerd om in ons hoofd te leven, en ons door ons brein te laten leiden. De eerste stap is dus weer luisteren naar het lichaam. Wanneer je je bewust wordt van de dingen die je lichaam je vertelt, kun je er ook op gaan reageren. Je kunt gaan communiceren met je lichaam. Als je een verkramping voelt, luister dan. Reageer erop. Adem ernaartoe. Door te gaan luisteren naar je lichaam voel je je veiliger in je lichaam, het vertrouwen dat je mogelijk kwijt was in je lichaam kan weer opgebouwd worden. Ook hier, kleine stapjes.
Nu je je veilig voelt bij jezelf kun je beetje bij beetje je comfort zone verbreden.
Vertraag. Het is makkelijk om te snel te gaan, zeker als je iets leuk vindt. Meer leren, sneller, we willen altijd maar meer. Een keywoord in dit proces is vertragen. Hoe meer je vertraagt, hoe meer je voelt.

Belangrijk ook is het vinden van je voice. Durven te zeggen wat je wil is best een uitdaging. Oefen met opkomen voor jezelf en uitspreken wat je wil. Dit alleen al kan mega bevrijdend zijn.
Nu je veiligheid binnen jezelf hebt gevonden is het belangrijk deze ook te creëeren binnen een sessie. Bedenk vooraf wat je wil van deze sessie. Bedenk vooraf wat je nodig hebt, wat je niet wil en of je nog vragen hebt. We bedenken samen een safe word en oefenen dit van te voren.
Regels en grenzen stellen klinkt misschien beperkend, maar het werkt super empowerend. Als je weet waar je grenzen liggen kun je compleet relaxen in het speelveld dat je gecreëerd hebt.
Tijdens een goede dearmouring sessie kun je een waanzinnig mooie kracht binnen jezelf ervaren, dicht deze kracht niet aan mij toe. Ik creëer de veilige setting, maar die kracht zit in jezelf.
En als laatste: Heb geen doel voor ogen dat je wil bereiken. Tantra is zoveel meer dan fysiek of seksueel plezier. Het is een levenswijze. Je connectie met het goddelijke. Open jezelf, verruim jezelf, empower jezelf en hou van jezelf.

In het proces wat ik hierboven beschreven heb begeleid ik je met alle liefde stap voor stap. Hiervoor heb ik een traject samengesteld van 7 stappen, wat een life changing programma voor je zal zijn.

  • Kennismaking met bodyscan
  • Body poetry
  • Dearmouring
  • Tantrische dearmouring
  • Tantrische dearmouring deep
  • Tantrische massage
  • Orgasmic meditation massage

Dit traject zou bijvoorbeeld plaats kunnen vinden in 10 sessies. Maar iedereen is anders, en we passen het traject aan op jouw tempo. Prijs in overleg.

Ik houd vooraf een intake gesprek en bodycheck sessie, zodat je kunt ervaren wat mijn werkwijze is en of dit aansluit in jouw proces.

Download hier de overeenkomst voor bodyworksessies

Download hier het Bodyknows intake formulier